Alla inlägg den 8 augusti 2009

Av Camilla - 8 augusti 2009 21:23

Igår efter en "hård" arbetsdag bestämde jag och P att vi skulle åka ut till N och T´s land i Åkersberga redan på eftermiddagen... Jag började packa när jag kom hem och när P kom hem från en lyckad golfrunda på Sofielund frågade vi även M om hon ville följa med oh efter lite övertalning blev det att hon följde med. Först var vi tvunga att åka förbi affären för att inhandla lite saker som kan vara bra att ha med sig när man ska sova över på landet. Mat plus dricka! Vi köpte även en päronlikör till T och N eftersom vi har nallat på deras så många gånger förrut!


Strax efter 16.00 checkade vi in på Solhöjden. Underbart väder hade det varit hela dagen och det fina vädret fortsatte... När vi hade packat ur bilen och S hade vaknat gick vi ner till faster och farbror och kusin son var nere vid bryggan och jag kan säga att J blev glad att se dem.


Vi var nere på bryggan en timme eller så och under den tiden lurade de ut mig på en badring (som man håller sig fast i med händerna) och som sen åker efter en båt eller dylikt... Kan säga att jag och M orkade ett bra tag innan vi till sist skrek till M som körde vattenskotern att åka in till bryggan. Jag hade sån mjölksyra. Men kul var det!

Sen tog vi med oss allt upp för att laga middag och få lite god dricka i oss och bara umgås :-)

Grillat till middag med pommes och en super god sallad... Du är bäst på att göra salladsdressing N...


Kvällen fortsatte med trevliga samtal och gott dricka. När det blev dags för sövning av barn så tog det lite längre tid än vad jag trodde, men det var en ny plats för J. så det var okej. När väl J var sövd började kortspelet. Jag var protokollförare och de andra spelade... Det kanske inte är själva spelet som är så viktigt utan gemenskapen... Man sitter och pratar och har kul!

Timmarna gick och när klockan var ca 02.00 var vi klara med 2 omgångar och alla började göra sig iordning för sängen... Jag hämtade J sov sov i N och T´s säng och bar över henne till boden där vi skulle sova. Hon vaknade men efter lite välling somnade hon om. Själv hade man lite svårt att somna pga de värkande armarna. Så en värktablett var ja tvungen att ta innan ja kunde somna...


Idag har vi i stort sätt varit vid bryggan hela dagen. J har badat och det verkar hon älska, precis som jag. (Jag har nog  legat i vattnet mer än en timme totalt de här två dagarna.) Hon är en blivnade fisk tror jag. När hon väl hade hajat detta med vatten och flytväst och allt så bara gick hon i när man höll i hennes armar. Hon och S har även åkt båt själva!

Är såå glad att J och S verkar kunna leka med varandra! J behöver kompisar i ungefär samma ålder.

J har varit sååå duktig och jag är så stolt över henne... Hon har gått runt där nere med en flytväst på sig och då känner sig jag helt plötsligt väldigt lugn. Självklart vill jag inte att hon ska ramla i överhuvudtaget, men det är en trygghet när hon har den på sig! Flytvästar är det bästa som finns!

Lunch intogs hos S, pannkakor till barnens förtjusning!

Efter lunchen åkte M, M, S och J hem, men P och T fortsatte med bygget av altanen vid bryggan. Kommer att bli jätte fint när det blir klart!


Efter några timmar till på bryggan kände jag att nu är det dags att åka hem. Vi packade våra saker och resan gick hemåt. J somnade efter 200 meter och sov i princip hela vägen hem.

En god middag från lokala kinarestaurangen intogs med M på besök och även några kräftor slank ner... Mums!


Nu sover lilltjejen och jag börjar bli trött så ett bad ska njutas av och sen sängen. Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards