Alla inlägg den 6 augusti 2009

Av Camilla - 6 augusti 2009 21:03

Om gårdagen var en dag man inte ville släppa så är denna dag precis tvärtom. Nästan, men bara nästan, allt vill man släppa som har hänt den här dagen.


Ibland känns det som om man skulle vilja byta jobb helt och hållet. Skola om mig till något inom data eller varför inte ekonomi? Nä, jag älskar mitt jobb och mina barn på jobbet. De är mina älsklingar! Jag tycker för det mesta att det är roligt att gå till jobbet.

Att varje dag höra våra småttingar säga nya ord eller höra sitt namn glatt ropat från ett barn är guld värt och det vill jag inte byta bort.

Många undrar hur jag orkar jobba inom barnomsorgen, men det är en lätt fråga som har ett otroligt lätt svar... Jag älskar barn och vad dem kan tillföra till min vardag.

Jag kan förstå när andra undrar hur jag orkar med både barn på jobbet och mitt eget när jag kommer hem. Det kan vara jobbigt, för man kommer ju inte ifrån barnen någon gång. När jag är hemma är jag mamma och inget annat. Jag ser, hör och känner mitt barn och framförallt så älskar jag henne. När jag kommer till jobbet går jag in i en yrkesroll, förskollärare, och då ska jag "lära" ut och "fostra" på ett helt annat sätt. Jag behöver inte ge dem den där villkorslösa kärleken som en förälder ger utan jag kan uppmuntra och vägleda dem in på rätt spår. Ge dem förutsättningarna till att hitta det dem söker.

Klart att det har blivit en skillnad i hur jag är mot barnen på jobbet efter att jag har fått barn mot innan, men jag försöker fortfarande ta till mig alla barn och visa att jag bryr mig och vill dem väl. Jag kanske inte gullar och myser lika mycket med barnen på jobbet, för det vill jag ge J när jag kommer hem.


Snart en vecka avklarad efter semestern och jag tycker att den har gått riktigt bra. Tänkte att jag, P och J kanske skulle ta och åka ut till Åkersberga i helgen så att man kommer bort från den här tråkiga miljö här hemma och kanske, om det är bra väder, kunna bada och sola lite. Och såklart umgås med underbart sällskap, N och T... 

Känner mer och mer att jag skulle kunna tänka mig att bo på landet, typ. Inte för långt ifrån här, men endå en bit ut på landet och ha ett litet rött hus med vita knutar... :-) Du och jag N, kanske ska bosätta oss på landet?! Vad sägs?

Ovido - Quiz & Flashcards