Alla inlägg den 5 augusti 2009

Av Camilla - 5 augusti 2009 22:55

Vissa dagar är såna där dagar man vill hålla i och inte släppa. En sån dag har jag haft idag...

Morgonen började med att väckarklockan ringde 06.00 och då ville jag verkligen inte vakna, men jag steg upp och började med mina morgon bestyr, såsom att kissa, borsta tänderna, sminka mig och allt det där. När jag stod inne i badrummet hör jag en liten röst ropa: "Mamma"... Hur underbart är inte det? Dottern har vaknat och vill ha välling. Jag går och gör iordning den och flyttar över J från sin till vår säng där hon brukar äta sin välling innan hon somnar om igen och sedan sover sött till ca 08.00 När hon ätit sin välling ligger hon där och vill ha sin mamma bredvid sig, men jag säger att mamma måste åka till jobbet. Hon tittar på mig med sina underbara ögon och vad gör man inte då? Jo, man lägger sig ner ett tag och håller sin dotter i handen. När klockan blivit alldeles för mycket och jag verkligen måste åka säger jag tyst. Håll din pappa i handen och somna om. Hon tittar på mig och jag går eftersom jag inte vill ha några tårar. Hon somnade om utan mig där, men pappa fanns ju där och det är ju bra det, för utan pappa eller mamma kan man inte vara...

Kommer ut till bilen och inser att den här dagen komemr att bli varm. Redan nästan 20 grader ute och klockan är bara 06.30 Jippie! Kanske man kan få lite sol idag och kanske, men bara kanske, få lte färg... :-)

Jag kommer till jobbet och inser att den här dagen kommer att gå fort... Kommer på en massa saker som jag måste göra innan nästa vecka och börjar direkt. När första barnet kommer har jag hunnit gjort det mesta, men lite finns kvar att göra till senare.

Dagen löper på bra och inga stora problem uppstår. Jag känner mig på bra humör och bestämmer till och med att en kollega får köpa en ny vattenkokare till jobbet eftersom den gamla håller på att braka ihop. (Jag har inga befogenheter vanligtvis, men just denna vecka har jag det)

Vi är ute mycket under dagen och jag står där solen skiner. Vill ju få färg och se lite fräsch ut!

Timmarna går och när klockan närmar sig 15.00 kommer en pedagog från förskolan bredvid (även mamma till ett barn på vår förskola) och frågar om hjälp när det gäller larmet som vi delar. Jag går över dit och tillsammans lyckas vi lösa problemet med hjälp av en trevlig person på larmcentralen. Tack!

När detta problem är löst går jag tillbaks till min förskola och frågar K om jag kan få gå en halvtimme tidigare idag eftersom jag ska på en liten middag hos vänner. Självklart sa K och jag åkte dit. J och P är redan där och busar... Middagen var super god och jätte trevligt sällskap. Tack A och M! J och J sprang i vattenspridaren och busade lite.

Vi åker därifrån i var sin bil, J och jag i en, och P åkte förbi och lämnade matstolen hos svärföräldrarna som inte skulle komma hem förrän på fredag tidigast, men när han kommer dit har dem redan kommit hem och han ringer mig och frågar hur långt vi kommit. Precis åkt förbi Å, men vänder, för J måste ju få träffa sin farmor och farfar. En kort visit där och sen hem för att lägga J och sen kunna titta, för en gångs skulle, på en hel film och verkligen tycka att den var super.

Det har varit en jätte bra dag och vill inte släppa den, men jag börjar bli trött och ska nu gå och göra mig iordning för sängen. GODNATT!

Ovido - Quiz & Flashcards